Politica de confidentialitate

Politica de Confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

 Considerăm asigurarea dreptului la protectia datelor cu caracter personal ca un angajament fundamental al Bionike Romania, prin urmare vom dedica toate resursele si eforturile necesare pentru a prelucra datele dumneavoastră în deplină concordantă cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protectia datelor” sau “GDPR”), precum si cu orice altă legislatie aplicabilă pe teritoriul Romaniei. Întrucât unul dintre principiile esentiale ale acestui cadrul legal îl reprezintă transparenta, am pregătit aceast document prin care dorim să vă informăm despre modul în care colectăm, utilizăm, transferăm si protejăm datele dvs cu caracter personal atunci când interactionati cu noi în legătură cu produsele si serviciile noastre, inclusiv prin site-ul nostru web.

Ne rezervăm dreptul de a actualiza si modifica periodic această Politică de Confidentialitate, pentru a reflecta orice modificări ale modului în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal sau orice modificări ale cerintelor legale. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afisa pe website-ul nostru versiunea modificată a Politicii de Confidentialitate, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestei Politici de Confidentialitate.

Cine suntem si cum ne puteti contacta

Bionike Romania este denumirea comercială al SC Terra Distrimed  persoană juridică de nationalitate română, având sediul social în Bucuresti, Strada Viitorului 171,sector 2 cu număr de ordine în Registrul Comertului J40/12345/2010, cod unic de înregistrare fiscală RO27820118, (în continuare “Bionike Romania” sau “noi“). În sensul legislatiei cu privire la protectia datelor, suntem operator atunci când prelucrăm datele dvs cu caracter personal.

Întrucât suntem întotdeauna deschisi să aflăm opiniile dumneavoastră, precum si să vă furnizăm orice informatii suplimentare de care ati putea avea nevoie cu privire la prelucrarea datelor dvs, vă încurajăm să contactati Responsabilul Bionike cu protectia datelor la adresa de e-mail  office@bionike.ro sau prin postă sau curier la adresa Strada Viitorului 171,sector 2 Bucuresti – cu mentiunea: în atentia Responsabilului Bionike Romania cu protectia datelor.

Ce categorii de date cu caracter personal prelucrăm

În general, colectăm datele dvs. cu caracter personal direct de la dumneavoastră, astfel încât aveti controlul asupra tipului de informatie pe care ne-o oferiti. Cu titlul de exemplu, primim informatii de la dvs. astfel:

Când vă creati un cont Bionike Romania , ne transmiteti: adresa de e-mail, numele si prenumele;

În cadrul paginii dvs. personale (Contul meu) din platforma Bionike Romania aveti posibilitatea să adăugati informatii suplimentare, precum: Numarul de telefon,adresa,Cnp.

Când plasati o comandă, ne furnizati informatii precum: produsul dorit, numele si prenumele, adresa de livrare, detalii de facturare, metoda de plată, număr de telefon,  etc.

Putem, de asemenea, să colectăm si să prelucrăm ulterior anumite informatii cu privire la comportamentul dvs în timpul vizitării site-ului nostru web , pentru a vă personaliza experienta online si a vă pune la dispozitie oferte adaptate profilului dvs. Vă invităm să aflati mai multe detalii în acest sens prin consultarea sectiunii privitoare la scopurile prelucrării de mai jos.

Pe site-ul nostru web putem stoca si colecta informatii in cookie-uri si tehnologii similare, conform Politicii de cookie-uri.

Nu colectăm si nu prelucrăm în alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protectia datelor în categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim să colectăm sau să prelucrăm date ale minorilor care nu au împlinit varsta de 16 ani.

Care sunt scopurile si temeiurile prelucrării

 Vom utiliza datele dvs. cu caracter personal în următoarele scopuri:

1. Pentru prestarea serviciilor Bionike Romania în beneficiul dvs.

Acest scop general poate include, după caz, următoarele:

a) Crearea si administrarea contului în cadrul platformei Bionike Romania ;

b) Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea si facturarea acestora;

c) Solutionarea anulărilor sau a problemelor de orice natură referitoare la o comandă, la bunurile sau serviciile achizitionate;

d) Returnarea produselor conform prevederilor legale;

e) Rambursarea contravalorii  produselor conform prevederilor legale;

f) Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de răspunsuri la întrebările dvs cu privire la comenzile dvs sau la bunurile si serviciile Bionike Romania .

Prelucrarea datelor dvs. pentru aceste scopuri este în cele mai multe cazuri necesară pentru încheierea si executarea unui contract între Bionike Romania si dvs. De asemenea, anumite prelucrări subsumate acestor scopuri sunt impuse de legislatia aplicabilă, inclusiv legislatia fiscală si contabilă.

2. Pentru îmbunătătirea serviciilor noastre

Ne dorim în permanentă să vă oferim cea mai bună experientă de cumpărare online. Pentru aceasta, putem colecta si utiliza anumite informatii în legătură cu comportamentul dvs. de Cumpărăror, vă putem invita să completati chestionare de satisfactie subsecvent finalizării unei comenzi sau putem desfăsura, direct sau cu ajutorul unor parteneri, studii si cercetări de piată.

Ne întemeiem aceste activităti pe interesul nostru legitim de a desfăsura activităti comerciale, având întotdeauna grijă ca drepturile si libertătile dvs. fundamentale să nu fie afectate.

3. Pentru marketing

Vrem să vă tinem la curent cu privire la cele mai bune oferte pentru produsele/serviciile care vă interesează. În acest sens, vă putem trimite orice tip de mesaj (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.)  continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la produse adaugate in sectiunea “Cont/Cosul meu” sau sectiunea  “Cont/Favorite” sau ati aratat interes sa le achizitionati, precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie, si putem afisa recomandări personalizate pe site-ul web si în aplicatia smartphone. Pentru a vă pune la dispozitie informatii de interes pentru dvs., putem folosi anumite date cu privire la comportamentul dvs. de cumpărător (de ex. produsele vizualizate / adăugate în wishlist / achizitionate) pentru a vă crea un profil. Ne asigurăm întotdeauna că aceste prelucrări se efectuează cu respectarea drepturilor si libertătilor dvs. si că deciziile luate în baza acestora nu au efecte legale asupra dvs. si nu vă  afectează similar într-o măsură semnificativă.

În cele mai multe cazuri, ne întemeiem comunicările de marketing pe consimtământul dvs. prealabil. Vă puteti răzgândi si retrage consimtământul în orice moment, prin:

– Modificarea setărilor din contul de client în sectiunea “Abonările mele”;

– Accesarea link-ului de dezabonare afisat în cadrul mesajelor pe care le primiti de la noi; sau prin

– Contactarea Bionike Romania folosind detaliile de contact descrise mai sus.

În anumite situatii, ne putem baza activitătile de marketing pe interesul nostru legitim de a ne promova si dezvolta activitatea comercială. În orice situatie în care folosim informatii cu privire la dvs. pentru un interes legitim al nostru, avem grijă si luăm toate măsurile necesare pentru ca  drepturile si libertătile dvs. fundamentale să nu fie afectate. Cu toate acestea, ne puteti solicita oricând, prin mijloacele descrise mai sus, să oprim prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal în scop de marketing, urmând să dăm curs cererii dvs.

Cookies

bionike.ro utilizează module cookie, stocate temporar în memoria ( „cookie de sesiune“) stocate permanent pe hard disk sau ( „cookie permanent“). Cookie-urile sunt fișiere care sunt transferate de la un site de pe computer în timp ce apelați site-ul web. Acestea sunt folosite pentru o uzabilitate de site-uri și utilizatori (de exemplu. Memorarea informațiilor de conectare). În al doilea rând, ele ne permit să design mai eficientă a site-ului nostru. Prin modificarea setărilor de pe browser-ul de internet oricând puteți preveni sau șterge cookie-urile deja stocate pentru a stoca cookie-uri. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că utilizarea și, în special, ușurința de utilizare fără cookie-uri să fie restricționate.

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cookie-urile sunt mici fişiere de text ce pot fi utilizate de către site-urile web pentru a face utilizarea lor mai eficientă.

Legea stipulează că putem stoca cookie-uri pe dispozitivul dvs., în cazul în care ele sunt strict necesare pentru operarea acestui site. Pentru toate celelalte tipuri de cookie-uri avem nevoie de permisiunea dvs.

Acest site utilizează diferite tipuri de cookie-uri. Unele cookie-uri sunt plasate de către servicii părţi terţe care apar pe paginile noastre.

Puteți, în orice moment, să modificați sau să vă retrageți acordul din Declarația privind modulele cookie de pe website-ul nostru.

Aflați mai multe despre cine suntem, cum ne puteți contacta și cum procesăm datele personale în Politica noastră de confidențialitate.

Consimţământul dvs. se aplică următoarelor domenii: www.bionike.ro

4. Pentru apărarea intereselor noastre legitime

Pot exista situatii în care vom folosi sau transmite informatii pentru a ne proteja drepturile si activitatea comercială. Acestea pot include:

– Măsuri de protectie a site-ului web si a utilizatorilor platformei MedicalMagazin fată de atacuri cibernetice:

– Măsuri de prevenire si detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informatii către autoritătile publice competente;

– Măsuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

Temeiul general al acestor tipuri de prelucrări este interesul nostru legitim de a ne apăra activitatea comercială, fiind înteles că ne asigurăm că toate măsurile pe care le luăm garantează un echilibru între interesele noastre si drepturile si libertătile dvs. fundamentale.

De asemenea, în anumite cazuri ne întemeiem prelucrarea pe dispozitii legale  cum ar fi obligatia de a asigura paza bunurilor si valorilor prevăzută de legislatia aplicabila in aceasta materie.

Cât timp păstrăm datele dvs. cu caracter personal

 Ca regulă generală, vom stoca datele dvs. cu caracter personal cât timp aveti un cont în platforma Bionike Romania. Puteti să ne solicitati oricând stergerea anumitor informatii sau închiderea contului si vom da curs acestor solicitări, sub rezerva păstrării anumitor informatii inclusiv ulterior închiderii contului, în situatiile în care legislatia aplicabilă sau interesele noastre legitime o impun.

Cui transmitem datele dvs. cu caracter personal

 După caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale dvs. următoarelor categorii de destinatari:

– furnizorilor de servicii de curierat;

– furnizorilor de servicii de plată/bancare;

– furnizorilor de servicii de marketing / telemarketing;

– furnizorilor de servicii de cercetare de piată;

– societătilor de asigurare;

– furnizorilor de servicii IT;

– altor societăti cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piată a bunurilor si serviciilor noastre.

În cazul în care ne revine o obligatie legală sau dacă este necesar pentru a ne apăra un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autorităti publice.

Ne asigurăm că accesul la datele dvs. de către tertii persoane juridice de drept privat se realizeaza în conformitate cu prevederile legale privind protectia datelor si confidentialitatea informatiilor, în baza unor contracte încheiate cu acestia.

În ce tări transferăm datele dvs. cu caracter personal

În prezent, stocăm si prelucrăm datele dvs. cu caracter personal pe teritoriul României.
Cu toate acestea, este posibil să transferăm anumite date ale dvs. cu caracter personal unor entităti localizate în Uniunea Europeană sau în afara Uniunii, inclusiv în tări cărora Comisia Europeană nu le-a recunoscut un nivel adecvat de protectie a datelor cu caracter personal.

Vom lua întotdeauna măsuri pentru a ne asigura că orice transfer international de date cu caracter personal este gestionat cu atentie cu scopul de a vă proteja drepturile si interesele. Transferurile către furnizorii de servicii si alte părti terte vor fi întotdeauna protejate prin angajamente contractuale si, după caz, prin alte garantii, cum ar fi clauzele contractuale standard emise de Comisia Europeană sau schemele de certificare, precum Scutul de confidentialitate pentru protectia datelor cu caracter personal transferate din interiorul UE către Statele Unite ale Americii.

Ne puteti contacta oricând, folosind detaliile de contact expuse mai sus, pentru a afla mai multe informatii despre tările în care transferăm datele dvs., perecum si garantiile pe care le-am pus în aplicare cu privire la aceste transferuri.

Cum protejăm securitatea datelor dvs. cu caracter personal

 Ne angajăm să asigurăm securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor măsuri tehnice si organizatorice adecvate, conform standardelor industriei.

Transmisia datelor dvs. cu caracter personal se face folosind algoritmi de criptare de ultimă generatie si le stocam pe servere securizate, asigurând in acelasi timp redundanta datelor.

În ciuda măsurilor luate pentru a proteja datele dvs. cu caracter personal, vă atragem atenţia că transmiterea informaţiilor prin Internet, în general, sau prin intermediul altor reţele publice, nu este complet sigură, existând riscul ca datele să fie văzute şi utilizate de către terţe părţi neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilităti ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

Ce drepturi aveti

 Regulamentul general privind protectia datelor vă recunoaste o serie drepturi în legătură cu datele dvs. cu caracter personal. Puteti solicita accesul la datele dvs., corectarea oricăror greseli din fisierele noastre si/sau vă puteti opune la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. De asemenea, vă puteti exercita dreptul de a vă plânge autoritătii de supraveghere competente sau de a vă adresa justitiei. După caz, puteti beneficia si de dreptul de a solicita stergerea datelor dvs. cu caracter personal, dreptul la restrictionarea prelucrării datelor dvs. si dreptul la portabilitatea datelor.

Mai multe informatii despre fiecare dintre aceste drepturi pot fi obtinute prin consultarea tabelului prezentat mai jos.

Pentru a vă putea exercita drepturile, ne puteti contacta folosind detaliile de contact expuse mai sus. Vă rugăm să retineti următoarele aspecte dacă doriti să vă exercitati aceste drepturi:

Identitate. Luăm în serios confidentialitatea tuturor înregistrărilor care contin date cu caracter personal. Din acest motiv, va rugam sa ne transmiteti cererile dvs. cu privire la astfel de înregistrări folosind adresa de e-mail aferenta contului Bionike Romania . In caz contrar, ne rezervăm dreptul de a vă verifica identitatea prin solicitarea de informatii suplimentare care au ca scop confirmarea identitatii dvs.

Onorarii

Nu vom solicita o taxă pentru a vă exercita vreun drept în ceea ce priveste datele dvs. cu caracter personal, cu exceptia cazului în care solicitarea dvs. de acces la informatii este nefondată, respectiv repetitivă sau excesivă, caz în care vom percepe o sumă rezonabilă în asemenea circumstante.  Vă vom informa despre orice onorarii aplicate înainte de a vă solutiona cererea.

Durata de răspuns. Ne propunem să răspundem la orice solicitări valide în termen de maximum o lună, cu exceptia cazului în care acest lucru este deosebit de complicat sau dacă ati făcut mai multe solicitări, caz în care urmează să răspundem în termen de maximum doua luni. Vă vom anunta dacă vom avea nevoie de mai mult de o lună. S-ar putea să vă întrebăm dacă puteti să ne spuneti exact ce doriti să primiti sau ce anume vă îngrijorează. Acest lucru ne va ajuta să actionăm mai repede si sa scurtam timpul de raspuns la solicitarea dvs.

Drepturile tertelor părti. Nu trebuie să respectăm o cerere în cazul în care ar afecta în mod negativ drepturile si libertătile altor persoane vizate.

Drepturi vizate

Accesul

Puteti să ne cereti:

• să confirmăm dacă vă prelucrăm datele cu caracter personal;

• să vă punem la dispozitie o copie a acestor date;

• să vă oferim alte informatii despre datele dvs. cu caracter personal, cum ar fi datele pe care le avem, la ce le folosim, cui i le divulgăm, dacă le transferăm în străinătate si cum le protejăm, cât timp le păstrăm, ce drepturi aveti, cum puteti face o plângere, de unde am obtinut datele dvs., în măsura în care informatiile nu v-au fost deja furnizate prin această informare.

Rectificarea

Ne puteti cere să rectificăm sau să completăm datele dvs cu caracter personal inexacte sau incomplete.

Este posibil să încercăm să verificăm exactitatea datelor înainte de rectificarea acestora.

Stergerea datelor

Ne puteti cere să vă stergem datele cu caracter personal, dar numai în cazul în care:

• acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate; sau

• v-ati retras consimtământul (în cazul în care prelucrarea datelor se baza pe consimtământ); sau

• dati curs unui drept legal de a vă opune; sau

• acestea au fost prelucrate ilegal; sau

• ne revine o obligatie legală în acest sens.

Nu avem obligatia de a ne conforma solicitării dvs. de stergere a datelor dvs. cu caracter personal în cazul în care prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal este necesară:

• pentru respectarea unei obligatii legale; sau

• pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instantă.

Există anumite alte circumstante în care nu suntem obligati să respectăm solicitarea dvs. de stergere a datelor, desi acestea două sunt cele mai probabile circumstante în care v-am putea refuza această solicitare

Sa aveti in vedere ca, inaintea exercitarii acestui drept, sa va descarcati din contul Bionike Romania si sa va salvati toate documentele aferente comenzilor efectuate de la Bionike Romania , indiferent daca facturarea s-a efectuat catre dvs sau catre o alta persoana fizica sau juridica (cum ar fi: facturile, certificatele de garantie). In cazul in care nu efectuati acest demers inainte de a va exercita dreptul de stergere, veti pierde toate aceste documente iar MedicalMagazin va fi in imposibilitate de a vi le pune la dispozitie, dupa caz, deoarece procesul de stergere a datelor, respectiv a contului MedicalMagazin, cu toate datele si documentele aferente acestuia, este un proces ireversibil.

Restrictionarea prelucrării datelor

Ne puteti cere să restrictionăm prelucrarea datelor cu caracter personal, dar numai în cazul în care:

• acuratetea lor este contestată (a se vedea sectiunea de rectificare), pentru a ne permite să verificăm acuratetea acestora; sau

• prelucrarea este ilegală, dar nu doriti ca datele să fie sterse; sau

• acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, dar dvs aveti nevoie de ele pentru a constata, a exercita sau a apăra un drept în instantă; sau

• v-ati exercitat dreptul de a vă opune, iar verificarea dacă drepturile noastre prevalează este în desfăsurare.

Putem continua să folosim datele dvs. cu caracter personal în urma unei solicitări de restrictionare, în cazul în care:

• avem consimtământul dvs.; sau

• pentru a constata, exercita sau asigura apărarea unui drept în instantă; sau

• pentru a proteja drepturile Bionike Romania sau ale altei persoane fizice sau juridice.

Portabilitatea datelor

Ne puteti cere să vă furnizăm datele cu caracter personal într-un format structurat, utilizat în mod curent si care poate fi citit automat, sau puteti solicita ca acesta să fie „portat” direct către un alt operator de date, dar în fiecare caz numai dacă:

• prelucrarea se bazează pe consimtământul dvs. sau pe încheierea sau executarea unui contract cu dvs; si

• prelucrarea se face prin mijloace automate.

Opozitia

Vă puteti opune în orice moment, din motive legate de situatia particulară în care vă aflati, prelucrării datelor dvs. cu caracter personal în temeiul interesului nostru legitim, în cazul în care considerati că drepturile si libertătile dvs. fundamentale prevalează fată de acest interes.

De asemenea, vă puteti opune oricând prelucrării datelor dvs. în scop de marketing direct (inclusiv crearea de profiluri), fără a invoca vreun motiv, caz în care vom înceta în cel mai scurt timp posibil această prelucrare.

Luarea de decizii automate

Puteti cere să nu faceti obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, dar numai atunci când decizia respectivă:

• produce efecte juridice cu privire la dvs.; sau

• vă afectează în alt mod similar si într-o măsură semnificativă.

Acest drept nu se aplică în cazul în care decizia la care s-a ajuns în urma luării automate a deciziilor:

• ne este necesară pentru a încheia sau a derula un contract cu dvs.;

• este autorizată prin lege si există garantii adecvate pentru drepturile si libertătile dvs.; sau

• se bazează pe consimtământul dvs. explicit.

Plângeri

Aveti dreptul să depuneti o plângere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. În România, datele de contact ale autoritătii de supraveghere pentru protectia datelor sunt următoarele:

Autoritatea Natională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania

Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;

E-mail:anspdcp@dataprotection.ro

Fără a vă afecta dreptul dvs de a contacta în orice moment autoritatea de supraveghere, vă rugăm să ne contactati în prealabil, si vă promitem că vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problemă pe cale amiabilă.