Compania noastra

BioNike face parte din grupul ICIM International, lider pe piata dermatocosmeticelor in Italia, infiintata in 1930 la Milano ca si companie farmaceutica. BioNike isi are originile in cuvintele grecesti:

Bios= viata si Nike=victorie >>> Viata victorioasa

Marca noastră a fost creată datorită intuiției unui antreprenor și farmacist care, în anii 1960, a realizat că produsele cosmetice ar putea fi utile nu numai pentru ingrijire si infrumusetare, ci și pentru a sprijini tratamentele dermatologice.

La vremea aceea putini dermatologi se implicau in industria cosmeticelor, totuși alergiile de contact, în special cele declanșate de metalele grele din formulele cosmetice, apareau deja in randul populației.După ce ne-am dat seama de acest risc crescut de alergii și am identificat oportunitatea de a oferi o soluție, în anii 1990 am început să colaboram cu laboratoare chimice calificate pentru a dezvolta o metodă capabilă să detecteze chiar cantități minime de nichel.

Ne descriem cu mândrie ca o companie care a inițiat formularea și comercializarea de tratamente pentru pielea sensibilă, alergică și hipersensibila. Aprecierea pe care ne-au arătat-o consumatorii ne-a determinat să devenim una dintre companiile de top de pe piața farmaceutică italiană. Acest lucru ne-a determinat să oferim produsele noastre piețelor străine, unde BioNike continuă să crească permanent- distribuind produsele noastre în peste 50 de țări din întreaga lume.
Creșterea noastră, realizată prin inovație, cercetare științifică și calitate superioara a produselor, ne determină să ne perfectionam permanent, să stabilim obiective inalte și să facem față noilor provocări.

MISIUNEA NOASTRA

Asiguram eficacitatea, siguranta, toleranta si un raport calitate/ pret cosumatorilor cu toate tipurile de piele, in special celor cu piele sensibila, hipersensibila si intoleranta. Depunem toate eforturile in activitatea de cercetare pe care o desfasuram si o atentie deosebita asupra produselor oferite clientilor nostri.

Garantia BioNike

 • Produse testate pentru nichel
 • Fara conservanti sintetici
 • Fara parfum
 • Fara gluten
 • Selectie stricta a ingredientelor
 • Formula placuta si foarte bine tolerata, bazata pe cele mai noi ingrediente active
 • Produse testate in vitro ce impiedica reactii ale pielii
 • Produse testate clinic sub supraveghere medicala
 • Studii, calitate superioara si inovatie.

Studiile noaste

Studiile riguroase efectuate in laboratoarele noastre sunt sutinute de catre laboratoare calificate cat si de unitatea de dermatologie a Universitatii, partenerii cu care colaboram prin intermediul personalului nostru calificat in domeniul cercetarii si dezvoltarii pentru a efectua teste, pentru a verifica calitatea și siguranța materiilor prime și, ulterior, siguranța și eficacitatea produselor finite prin intermediul unor teste stricte in vitro și studii clinice.


Teste In Vitro

Suntem pionieri in realizarea testelor in vitro și am stabilit metode eficiente de testare cu mult înainte de elaborarea reglementărilor corespunzătoare pentru a realiza astfel de teste. Am realizat acest lucru prin investiții semnificative care vizează dezvoltarea testării IN VITRO pentru a efectua teste preliminare, pentru a evalua tolerabilitatea și siguranța produsului. In faza de dezvoltare, formulele sunt testate pe un model avansat de piele care reproduce functiile si reactiile pielii umane, in conformitate cu regulile actuale ale cosmeticelor care solicita asemenea teste.

Testele nu sunt realizate pe animale.

Adoptarea acestor metode de testare alternative de catre BioNike demostreaza inca o data ca angajamentul companiei noastre: calitate, inovatie, formule de incredere se imbina perfect cu etica si constientizare fata de cele mai noi formule disponibile.

Teste clinice In Vivo

Testele clinice-cosmetice riguroase, efectuate pe voluntari sanatosi, la unitatile de testare calificate si la unitatile de testare universitare si intotdeauna sub supraveghere dermatologica, certifica toleranta excelenta si eficacitatea produselor BioNike. In anumite cazuri, produsele sunt testate de asemenea pe subiecti cu piele sensibila, pentru a arata ca produsele sunt potrivite persoanelor cu pielea sensibila si hipersensibila. In ceea ce priveste eficacitatea produselor efectuam teste atat in vitro si in vivo selectate in functie de tipul produsului si parametrii de eficacitate investigati. Testele efectuate pe produsele noastre includ:

 • Teste in vitro de tolerabilitate efectuat pe un model de piele care reproduce functiile si reactiile pielii umane
 • Teste in vivo de tolerabilitate (testul plasturelui) pe subiectii/ persoanele cu piele sensibila
 • Testarea in vivo supravegheată instrumental și dermatologie
 • Testul de utilizare a produselor pe voluntari pentru a evalua plăcerea produsului perceput la utilizare
Toate testele sunt efectuate pentru a ne asigura că oferim formule de înaltă calitate, inovatoare și fiabile utilizatorilor finali permanent.

FILOZOFIA NOASTRA / Ce inseamna “FARA”

Produsele noastre nu contin substante identificate de catre literatura de specialitate/ dermatologica, ca fiind responsabile pentru numeroase tipuri de alergii, lucru care ne-a determinat sa fabricam produse:

 • Fara Conservanti
 • Fara Parfum
 • Fara Gluten
 • Testate pentru Nichel
“Filozofia noastra FARA este rezultatul unor cercetari constante incepute in anii 1990, pe care le derulam si astazi si care ne-au permis sa dezvoltam permanent strategii/produse noi inovatoare.

FARA CONSERVANTI

In baza reglementarilor Uniunii Eropene un numar de conservanti sunt considerati siguri pentru a fi utilizati in productia cosmeticelor si astfel autorizati pentru utilizare (Regulamentul EC Cosmetic nr. 1223/2009 - Anexa V). Cu toate acestea, literatura de specialitate arată că, în cazul hipersensibilității individuale, o serie de conservanți pot declanșa o reacție alergică a pielii. Avand in vedere aceste aspecte, BioNike a dezvoltat o formula speciala care permite excluderea conservantilor cosmetici traditionali, mentinandu-ne produsele protejate in mod eficient de microorganisme.

FARA PARFUM

Conform literaturii dermatologice, parfumul este principala sursa a alergiilor in reglemantarile cosmeticelor. In efortul de a proteja sanatatea consumatorului au fost identificate un numar de 26 de substante, potential responsabile pentru declansarea reactiilor cutanate ale pielii, ceea ce a facut obligatorie mentionarea acestora in lista ingredientelor pe ambalajul produsului. Produsele Bionike nu contin Parfum, pentru a reduce sansele de reactii cutanate ale pielii. Deoarece mirosul placut este cheia pentru aprecierea produsului de catre consumatorului final, intrucat noi am exclus parfumul din formula noastra, acest lucru ne-a determinat, de asemenea, să găsim strategii alternative pentru îmbunătăți mirosului produselor noastre prin selectarea ingredientelor și în funcție de parametrii olfactivi.

FARA GLUTEN

Din literatura de specialitate rezulta clar ca glutenul continut de produsele clasice poate cauza diverse forme de intoleranta cutanata si reactii alergice la persoanele predispuse la alergii sau afectate de sensibilitatea glutenului non-celiac”. Declarația care indică faptul că produsele "nu conțin gluten sau derivați de gluten" permite subiecților cu sensibilitate la gluten non-celiacă să ia o decizie în cunoștință de cauză.

TESTATE PENTRU NICHEL

Normele cosmetice în vigoare, și anume Regulamentul CE 1223/2009, au inclus nichel și derivații săi în anexa II (substanțe interzise pentru uz cosmetic).

Dermatita de contact alergică indusă de nichel (DAC) este cea mai frecventă formă de dermatită în țările industrializate. Ea afectează în special populația feminină și anumite profesii datorită expunerii lor mai mari la contactul cu produse, obiecte sau substanțe care conțin nichel. Terapia principală pentru dermatită indusă de nichel se bazează pe eliminarea contactului cu acest metal. Deși este bine cunoscut faptul că sensibilizarea primară poate fi cauzată de contactul cu aliaje metalice sau obiecte care conțin nichel, riscul implicat în contactul cu produse care sunt contaminate cu nichel este mai puțin cunoscut. Produsele din urmă includ cosmetice, machiajul fiind cel care prezinta riscul major. În cazul pielii deteriorate sau rupte, care se poate confrunta adesea cu dermatita, absorbția in piele este mult mai mare, de aceea pragul de sensibilizare scade. Testarea ocluzivă a plasturilor efectuată pe piele iritată a arătat reacții la cantitățile de nichel la 0,00005%.

Având în vedere riscul de sensibilizare menționat mai sus, am implementat o strategie de minimizare a nichelului în produsele noastre, garantându-ne pentru fiecare lot de producție că orice urme de nichel rămase vor fi mai mici de 0,00001%, ceea ce este pragul de 10 ori mai mic decât pragul în care literatura de specialitate menționează că poate apărea o reacție alergică la nichel.

Gamele noastre au garantia unui continut mai mic de 0.00001% de nichel, de 10 ori mai mic decât pragul minim pe care literature de specialitate l-a identificat pentru declanșarea unei reacții alergice.